Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Πηνειός: ένα πληγωμένο ποτάμι

Η προσπάθειά μας για την ανάδειξη των προβλημάτων του Πηνειού ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν. Αρχές του Νοέμβρη αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε σημεία του ποταμού και των όχθεών του μέσα στην πόλη. Αντικρίσαμε σκηνές απείρου κάλλους! Χωματερές, αμμοληψίες, παράνομες κοπές δέντρων, σκουπίδια, είναι μόνο λίγα από αυτά που πληγώνουν το ποτάμι.

Έγινε αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδίκων και συνέντευξη τύπου σε τοπικά και εθνικά κανάλια. Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες για να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα.

Ημερήσιος κήρυκας 14/11/08
Ελευθερία 16/11/08

Η αντίδραση του νομάρχη; Δείτε:


Την προηγούμενη Κυριακή αποφασίσαμε να διασχίσουμε τον ποταμό με κανό. Παρά τις αντίξοες συνθήκες ξεκινήσαμε από το Πετρογέφυρο - λίγο μετά τα Τέμπη - για να καταλήξουμε στο χωριό Παλαιόπυργο. Στο Πετρογέφυρο είχαμε μία από τις πρώτες δυσάρεστες εκπλήξεις της διαδρομής. Μεγάλο κομμάτι της όχθης ήταν αποψιλωμένο με σκοπό τις αμμοληψίες φυσικά. Αμμοληψίες και σκουπίδια συναντήσαμε ξανά.

Νέα καταγγελία στον Εισαγγελέα και σχετική αναφορά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δείτε την παρακάτω εικόνα:

Ελευθερία 27/11/08
Και... νέα αντίδραση από την πλευρά της Ν.Α. Λάρισας. Αυτή τη φορά επίσημη και εριστική λασπολογεί εναντίον των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας:

Ελευθερία 28/11/08

Φυσικά, δεν ήταν δυνατό να μην απαντήσουμε άμεσα:

Ελευθερία 30/11/08
Συνεχίζεται...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Στο 4,5 οι Οικολόγοι Πράσινοι

Έρευνα της VPRC για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας δίνει ως εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος για τους Οικολόγους Πράσινους το 4,5% αναδεικνύοντας τους ως 5ο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.


Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές δίνει 5,5%, το μεγαλύτερο ποσοστό που μας έχει δοθεί ως σήμερα.


Από τα ποσοστά αυτά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική, δεδομένου της ανόδου των Οικολόγων Πράσινων από τον περασμένο Ιούλιο.

Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι στους νέους ψηφοφόρους το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων πιάνει το 15%