Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σύνοδος Κορυφής: Ώρα για βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση


Ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε: «Η αποτυχία αλλεπάλληλων Συνόδων Κορυφής φανερώνει τα αδιέξοδα του σημερινού μοντέλου της ΕΕ των κυβερνήσεων που αποφασίζουν ευρωπαϊκά και λογοδοτούν μόνο εθνικά. Η αυριανή Σύνοδος πρέπει να φέρει μια οριστική λύση, με δεσμεύσεις για βιώσιμη κοινή οικονομική διακυβέρνηση, με δημοκρατική νομιμοποίηση με ενισχυμένο ρόλο ελέγχου για το Ευρωκοινοβούλιο»

Η δήλωση υπάρχει σε οπτικοακουστική μορφή, στο:


Αναλυτικά:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, φιλοδοξεί να αποτελέσει το πράσινο κίνημα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, με την ομόφωνη υιοθέτηση της πολιτικής απόφασης για τη συγκυρία και την κρίση. Το συνέδριο υιοθέτησε επίσης προτάσεις για αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς, καθώς και οδικό χάρτη εκλογικής ετοιμότητας.
Βασικά σημεία της πολιτικής απόφασης:

Στήριξη των Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών


Οι Τρίτεκνοι – Πολύτεκνοι είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στη χώρα μας. Το τμήμα αυτό του πληθυσμού της χώρας μας ζει καθημερινά την κρίση με την περικοπή μισθών και συντάξεων, την προχειρότητα στην αντιμετώπιση της φοιτητικής μέριμνας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, το κόστος ζωής. Όπως όλους τους Έλληνες έτσι και τους Τρίτεκνους – Πολύτεκνους τους επηρεάζουν οι απολύσεις, το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της ύφεσης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας θεωρούν κοντόφθαλμη και απορριπτέα την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα κατά των Πολύτεκνων – Τρίτεκνων. Τα μέτρα αυτά δημιουργούν πρόβλημα στη δημογραφική πολιτική, η χώρα γερνάει και έχοντας την πιο μικρή αναλογία παιδιών, το κόστος για το ασφαλιστικό αυξάνεται διαρκώς. Ενώ η ενίσχυση των Πολύτεκνων – Τρίτεκνων είναι εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη και στοχεύει στην ανάπτυξη των φυσικών δυνάμεων του πληθυσμού, στη στήριξη των κοινωνικών ταμείων και των ταμείων συντάξεων και στην πρόοδο της χώρας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αυξηθεί η αναλογία παιδιών ανά μητέρα. Η ενίσχυση των οικογενειών αυτών θα πρέπει να φτάσει στα επίπεδα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.