Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ




Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ
Στη Λάρισα, με προτάσεις για τη γεωργία και την ύπαιθρο, οι Οικολόγοι Πράσινοι
«Στις εκλογές να καταδικάσουμε το πολιτικό σύστημα, όχι τη δημοκρατία»

Τις προτάσεις τους για τον αγροτικό τομέα και την αναζωογόνηση της υπαίθρου, παρουσίασαν σήμερα στη Θεσσαλία οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Μιλώντας στη Λάρισα και την Καρδίτσα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, τόνισε ότι η βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου αποτελεί μια από τις πιο επείγουσες προτεραιότητες για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Θα πρέπει όμως να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο μοντέλο της εντατικής συμβατικής γεωργίας, με τις ανεξέλεγκτες και πανάκριβες εισροές χημικών και ενέργειας, την υποβάθμιση υδατικών πόρων και εδαφών, τις μονοκαλλιέργειες, την εξάρτηση των αγροτών από τους εμπόρους και τις εταιρίες, τον ουσιαστικό περιορισμό της γεωργίας σε 4-5 μεγάλες πεδιάδες.
Πέρα από τους τοπικούς υποψήφιους των Οικολόγων Πράσινων, στην περιοδεία συμμετείχαν και δύο από τους πρωτεργάτες της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας: ο Χαρίσης Αργυρόπουλος, πρόεδρος της «ΔΗΩ», και ο Θεοχάρης Αγγελίδης, νομικός, υποψήφιοι και οι δύο στην Πέλλα.
Μεταφέροντας το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων για τις εκλογές της Κυριακής, ο Γ. Παρασκευόπουλος τόνισε τα ενθαρρυντικά μηνύματα από όλη την ελληνική περιφέρεια και τη σημασία του στόχου για μια ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή: «Στις εκλογές να καταδικάσουμε το πολιτικό σύστημα, όχι τη δημοκρατία. Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι πρώτα από όλα ψήφος για να μη μείνουμε μόνο στην απόρριψη των πολιτικών του Μνημονίου, αλλά και για να επενδύσουμε επιτέλους στη διέξοδο από την κρίση, με ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον. Παράλληλα είναι ψήφος τιμωρίας των υπευθύνων και κάθαρσης, με συγκεκριμένες προτάσεις για να εντοπιστούν και να δεσμευτούν οι «γκρίζες περιουσίες» από διαφθορά και φοροδιαφυγή. Είναι τέλος ψήφος για μια νέα πολιτική πλειοψηφία, που να είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα σε εναλλακτική κατεύθυνση. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε σε αντίθετες όχθες από άποψη κυβερνητικής φιλοσοφίας. Ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή δε θα είναι μόνο καταλύτης διαλόγου και λύσεων, αλλά και αντίβαρο στο έλλειμμα προτάσεων της Αριστεράς και στο λαϊκισμό αρκετών αντιμνημονιακών δυνάμεων».
Συνοψίζοντας τις πράσινες προτάσεις για την ύπαιθρο, οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι η Θεσσαλία έχει ήδη πληρώσει ακριβά το παλιό μοντέλο ανάπτυξης, με υποβάθμιση εδαφών και σοβαρό πρόβλημα στο νερό. Η οικονομία λεηλασίας των φυσικών πόρων που συμπληρώνει το Μνημόνιο, φέρνει και νέες απειλές όπως τα καταστροφικό σχέδιο για λιγνιτωρυχεία στην Ελασσόνα, όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για την ύπαιθρο εστιάζει ισόρροπα τόσο στις πεδιάδες όσο και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, που αποτελούν τα 2/3 της χώρας και οι περισσότερες βρίσκονται σε εγκατάλειψη. Πέρα από τη στροφή σε επώνυμα ποιοτικά προϊόντα με αιχμή τη βιολογική γεωργία, δίνει έμφαση στο συνδυασμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με επιτόπια μεταποίηση μικρής κλίμακας, ήπιο τουρισμό και ανανεώσιμη ενέργεια με πρώτο βήμα την αξιοποίηση της βιομάζας από γεωργικά υπολείμματα. Το θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση όλων αυτών των δραστηριοτήτων πρέπει να είναι απλό και να καλύπτει το σύνολο των αγροτών.
Προτεραιότητα δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στους μικρότερους παραγωγούς, την προσεκτική διαχείριση των εδαφών και του νερού, τη συνύπαρξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με τη φυσική βιοποικιλότητα, με τη διάσωση των αυτόχθονων φυλών οικιακών και κτηνοτροφικών ζώων, τη διατροφική αυτάρκεια σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα. Ο αγροτουρισμός ως δραστηριότητα πρέπει να διαφυλαχθεί κυρίως για τους αγρότες. Πολιτικές για την ασφάλεια των τροφίμων πρέπει να είναι ενταγμένες σε κάθε σχεδιασμό. Πολυκαλλιέργεια, διαφύλαξη και ενίσχυση των παραδοσιακών ποικιλιών, περιορισμός ή και κατάργηση φυτοφαρμάκων και χημικής λίπανσης με αντικατάστασή τους από φυσικές μεθόδους προστασίας και λίπανσης μπορούν να μειώσουν δραστικά το κόστος παραγωγής και να ενισχύσουν την ανεξαρτησία των αγροτών. Θεσμοί μόνιμης απευθείας διασύνδεσης παραγωγών – καταναλωτών σε τοπική κλίμακα χρειάζεται να δώσουν διάρκεια σε πρωτοβουλίες όπως το «κίνημα της πατάτας»: οι σημερινές λαϊκές αγορές βιοκαλλιεργητών αλλά και οι συνεταιρισμοί παραγωγών-καταναλωτών απαιτείται να συμπληρωθούν με τη θεσμοθέτηση χωριστών λαϊκών αγορών αποκλειστικά για παραγωγούς, όπως λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή απαραίτητο είναι να οργανωθεί επιτέλους η διά βίου εκπαίδευση των ελλήνων αγροτών, ώστε να είναι ενήμεροι των καλλιεργητικών τεχνικών και εν γένει τάσεων της γεωργίας αλλά να και υποστηριχθούν στη δημιουργία συνεργατικών δομών. Η απροθυμία τους να συμπράξουν στις διαδικασίες «αναμόρφωσης» των αγροτικών συνεταιρισμών, πρέπει να οδηγήσουν τάχιστα στην αναθεώρηση του νεαρού νόμου 4015/2011.
Αναγκαίο είναι επίσης να βοηθηθούν οι καταναλωτές στη διαμόρφωση ελληνικής καταναλωτικής συνείδησης, ώστε να αγοράζουν ελληνικά και τοπικά διατροφικά αγροτικά προϊόντα, ενισχύοντας την ανάπτυξη της υπαίθρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 30 χρόνια το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων (εισαγωγές – εξαγωγές σε τρέχουσες τιμές, μετατρεπόμενες σε ευρώ) από πλεονασματικό μετατράπηκε σε έντονα ελλειμματικό, με συνεχή φθίνουσα πορεία και αποκορύφωμα το 2008, που το έλλειμμα ισοζυγίου έφτασε τα 3.043.506.477 ευρώ!
Κεντρική θέση στην πράσινη πρόταση έχουν προγράμματα υποστήριξης του μεγάλου αριθμού νέων ανθρώπων που αναζητούν στην ύπαιθρο διεξόδους από την ανεργία των πόλεων: κατάρτιση στις απαραίτητες αγροτικές δεξιότητες, υποδομές παιδείας και περίθαλψης, χρηματοδοτική και γεωπονική υποστήριξη, διάθεση της χρήσης κατάλληλων δημόσιων εκτάσεων αλλά και φορολογικά κίνητρα για αξιοποίηση και υποχρησιμοποιούμενων ιδιωτικών, αποτελούν βασικούς άξονες που έπρεπε να είχαν ήδη προωθηθεί και δεν επιτρέπεται πια να καθυστερήσουν ούτε στιγμή.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιζητούν μια γεωργία αυτοδύναμη και βιώσιμη πολλαπλά, όχι πολιτικές που, υποστηριζόμενες άκριτα από επιδοτήσεις χωρίς στόχευση και κατάληξη, φτωχαίνουν και την ύπαιθρο και τους κατοίκους της.
«Η Πράσινη Στροφή στην αγροτική παραγωγή και η οργανωμένη στήριξη σε όσους ψάχνουν στην ύπαιθρο διεξόδους από την ανεργία των πόλεων, αποτελούν κινήσεις στοιχειώδους απλής λογικής», δήλωσε ο Γ. Παρασκευόπουλος. «Όταν το ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι υπάρχουν στις πόλεις 1,5 εκατομμύριο πολίτες που ενδιαφέρονται για μια νέα αρχή στην ύπαιθρο, δεν επιτρέπεται να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις. Η κρίση είναι και μήνυμα να αλλάξουμε ριζικά, να αντιστρέψουμε τις πολιτικές που οδήγησαν τα 2/3 της χώρας στην ερήμωση. Απέναντι στην αδιέξοδη οικονομία των εξορύξεων και του τσιμέντου, πρέπει να εστιάσουμε στη διαφύλαξη και βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων της χώρας».


Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παρουσίαση του αγροτικού προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων από τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο


 


Συνέντευξη Τύπου

Την Δευτέρα 30-04-12 και ώρα 12:30 θα δώσει συνέντευξη τύπου ο Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος. Το θέμα της συνέντευξης τύπου είναι :

Η παρουσίαση του αγροτικού προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων

Τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο θα συνοδεύουν οι Θεοχάρης Αγγελίδης Νομικός υποψ. Βουλευτής Πέλλας και ο Αργυρόπουλος Χαρίσης Βιολόγος μέλος της ΔΗΩ υποψ. Βουλευτής Πέλλας.
Η συνέντευξη τύπου θα γίνει στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας Βελή 4.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λαρισαίων και Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Πολιτικών, Αθλητισμού και Νεολαίας Προτάσεις για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία


  

Αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας αποτελούμενη από τον Κώστα Κούτσικο, Κώστα Βουρονίκο και την Κατερίνα Γεροστέργιου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντινο Τζανακουλη και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Πολιτικών, Αθλητισμού και Νεολαίας Μπαρμπούτη Σπυρίδωνα και συζήτησαν και ενημερώθηκαν για θέματα που απασχολούν το Δήμο.
Η Αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας βρίσκει θετικές τις ενέργειες του κοινωνικού παντοπωλείο και των αστικών λαχανόκηπων. Επίσης δήλωσαν ότι απέναντι στις νεοφιλελεύθερες συνταγές, στηρίζουμε μια βιώσιμη πράσινη επιχειρηματικότητα, υπεύθυνη κοινωνικά και περιβαλλοντικά, με επίκεντρο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τον κοινωνικό τομέα της οικονομίας. Έχουμε στο κέντρο των προτάσεων μας τη δημιουργία μιας ισχυρής Οικονομίας των Πολιτών, της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Οι πρωτοβουλίες της συμβάλλουν στη δημιουργία πλούτου διαφορετικού από το χρηματικό, είναι παραγωγοί κοινωνικών δεσμών, αλληλεγγύης, εγγυητές για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, την ίδια στιγμή που δημιουργούν συλλογικά αγαθά και υπηρεσίες.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στο Δήμο Ελασσόνας Προτάσεις για το Λιγνίτη


 





Αντιπροσωπεία των υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τους Κώστα Κούτσικο, Κώστα Βουρονίκο, Βασίλη Καραναστάση, Μάρια Πουρνάρα, επισκέφθηκαν την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας. Οι υποψήφιοι επισκέφθηκαν την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα, την Δολίχη, το Λόφο και το Λιβάδι όπου επισκέφθηκαν το Γυναικείο Συνεταιρισμό Λιβαδίου.
Για την εξόρυξη του Λιγνίτη στη περιοχή της Ελασσόνας οι υποψήφιοι βουλευτές πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει και δήλωσαν :
Η ελληνική οικονομία ξεχωρίζει ως η πιο σπάταλη και ρυπογόνος μεταξύ των «παλιών» χωρών της Ε.Ε. Για κάθε ευρώ του ΑΕΠ μας εκπέμπουμε τα περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με αυτές. Οι αιτίες είναι γνωστές: συντριπτική κυριαρχία του λιγνίτη και του μαζούτ στην ηλεκτροπαραγωγή, κτίρια που σπαταλούν ενέργεια, ουσιαστική αποκλειστικότητα ΙΧ και φορτηγών στις μεταφορές, τιμολογιακή πολιτική που αποθαρρύνει την εξοικονόμηση.

Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στο Δημαρχείο Ελασσόνας, προτάσεις για τον Όλυμπο





Αντιπροσωπεία των υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τους Κώστα Κούτσικο, Κώστα Βουρονίκο, Βασίλη Καραναστάση, Μάρια Πουρνάρα, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ελασσόνας όπου συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Τζόγκα Φώτη και το προσωπικό του Δήμου.
Οι υποψήφιοι άκουσαν από τους αρμόδιους τα προβλήματα του Δήμου Ελασσόνας και εξέφρασαν την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα στην πρόταση του Δήμου Ελασσόνας για την δημιουργία και τέταρτης ζώνης Οικοανάπτυξης στη περιοχή του Ολύμπου, η οποία ανήκει στο Δίκτυο Φύση 2000.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι για τον Όλυμπο αλλά και όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρισας απαιτείται η θέσπιση και σωστή λειτουργία ενός δικτύου προστατευόμενων φυσικών περιοχών. Πρώτος στόχος του δικτύου είναι η διατήρηση του βιολογικού πλούτου της χώρας με την προώθηση, παράλληλα, προτύπων αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, ώστε η προστασία του να λειτουργήσει με κοινωνικά οφέλη και όχι αποκλείοντας τελικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με ΟΣΕ


 


Αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας αποτελούμενη από τον Κώστα Κούτσικο και τον Καραναστάση Βασίλη επισκέφθηκαν τον ΟΣΕ και συναντήθηκαν με τους σταθμάρχες Τζοβάρα Ε., Μίχη Ηρ. και Τσακνάκη Κ. και συζήτησαν θέματα σχετικά με το μέλλον των σιδηροδρόμων.
Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων δήλωσαν ότι είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, με μια πολιτική μεταφορών που θα δίνει κεντρικό ρόλο στο σιδηρόδρομο και τις συνδυασμένες μεταφορές, και θα κάνει το τρένο εξίσου ελκυστικό. Η μάχη για τη διατήρηση των γραμμών του σιδηρόδρομου συνδυάζει οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουμε κεντρικό θέμα την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου, και θα την αναδείξουμε και στις βουλευτικές εκλογές. Επισημαίνουμε όμως ότι η μάχη αυτή απαιτεί ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες.

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με ΟΕΚ, Επιθεώρηση Εργασίας, Χημείο του Κράτους


 


Αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας επισκέφθηκαν δημόσιους φορείς.
Κλιμάκιο υποψηφίων Βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε την Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας όπου συζητήθηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις των πρόσφατων μνημονιακών νομοθετημάτων στα εργασιακά αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας η οποία εδώ και δυο σχεδόν χρόνια στερείται υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου τονίστηκε η ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε πτυχή ανθρώπινης δραστηριότητας, πολύ περισσότερο σε ότι αφορά στην εργασία. Στη συνάντηση, οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για την τρέχουσα πανευρωπαϊκή εκστρατεία που αφορά στους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, από τον Δρ. Μ. Δεληχά, μέλος-εκπρόσωπο στην ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιθεωρητών Εργασίας (SLIC).
Συνάντηση επίσης έγινε με τους υπαλλήλους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και συζήτησαν το θέμα της κατάργησης του οργανισμού και οι υποψήφιοι δηλώσαν την συμπαράστασή τους. Στην επίσκεψη στο Τελωνείο Λάρισας συναντήθηκαν με τον Δ/ντή κ. Βόμβα Αθανάσιο ενώ στη Περιφερική Χημική Υπηρεσία Λάρισας συναντήθηκαν με Μαρία Καλέση όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας




Αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας επισκέφθηκαν το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Διοικητικό Συμβούλιο η πρόεδρος κ. Καλογεροπούλου Έρη και το μέλος του ΔΣ κ. Μαρκοπούλου Ερασμία καθώς και από το προσωπικό η κ. Νικολοπούλου Έλη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Συλλόγου και συγκεκριμένα για το Ξενώνα για άτομα με Αυτισμό “ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ” και το Κέντρο Ημέρας για άτομα με αυτισμό “ΧΑΡΑ” και για το εκπαιδευτικό έργο του συλλόγου σε ειδικούς επιστήμονες. Από την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες υποδομές, ώστε να υποστηριχθούν το σύνολο των ατόμων και των οικογενειών τους για να αντιμετωπίσουν την πάθηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια του συλλόγου για την ανάδειξη και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

TV spots, Υποψηφίων Οικολόγων Πράσινων Λάρισας





Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας





Οι αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας επισκέφθηκαν το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Διοικητικό Συμβούλιο η πρόεδρος κ. Καλογεροπούλου Έρη και το μέλος του ΔΣ κ. Μαρκοπούλου Ερασμία καθώς και από το προσωπικό η κ. Νικολοπούλου Έλη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Συλλόγου και συγκεκριμένα για το Ξενώνα για άτομα με Αυτισμό “ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ” και το Κέντρο Ημέρας για άτομα με αυτισμό “ΧΑΡΑ” και για το εκπαιδευτικό έργο του συλλόγου σε ειδικούς επιστήμονες. Από την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες υποδομές, ώστε να υποστηριχθούν το σύνολο των ατόμων και των οικογενειών τους για να αντιμετωπίσουν την πάθηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια του συλλόγου για την ανάδειξη και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012


Με καθαρή σκέψη, ψήφο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο
Στροφή στην πράσινη και βιώσιμη οικονομία



Σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της εκλογικής μας Περιφέρειας. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους με διάθεση να συνεισφέρουν στα κοινά χωρίς προσωπική ιδιοτέλεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα σκεφτούν καθαρά και η επόμενη βουλή θα έχει ισχυρή πράσινη εκπροσώπηση. Είναι σίγουρο ότι η Εκλογική μας Περιφέρεια θα εκπροσωπείται και με ένα πράσινο βουλευτή. Οι ιδέες μας, οι ιδέες της πολιτικής οικολογίας έχουν ριζώσει στην Ελλάδα χάρη σε όλους εμάς.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ψηφοδέλτιο Οικολόγων Πράσινων Λάρισας



 
Ακρίβου Ιωάννα του Θρασύβουλου Αισθητικός


 
Βασιλείου Ματθαίος του Χρήστου Εκπαιδευτικός ολιστικής ανάπτυξης του ανθρώπου


 
  
Βουρονίκος Κωνσταντίνος του Δημητρίου Βιολογική Κτηνοτροφία

 
 
Γεροστέργιου Αικατερίνη του Αντωνίου Εκπαιδευτικός

  
Ζαφειρούλης Βασίλειος του Δημητρίου Οπτικός

 
Καραναστάσης Βασίλειος του Δημητρίου Ιδιωτικός υπάλληλος
  
Κούτσικος Κωνσταντίνος του Βασιλείου Λογιστής

  
Πουρνάρα Μαρία του Γεωργίου Καθηγήτρια Γερμανικών

 
Χλωρός Αστέριος του Γεωργίου Εργοδηγός δομικών έργων


Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ; 37 δράσεις και μια «μαγική εικόνα»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπάρχουν ως κόμμα συνεχώς από τα τέλη του 2002. Ουσιαστική προβολή είχαν μόνο την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Αμέσως μετά φάνηκαν να εξαφανίζονται από το προσκήνιο, καθώς η δημοσιότητά τους περιορίστηκε στο ελάχιστο. Στα δυόμιση τελευταία χρόνια, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων σε τηλεοπτικό πάνελ πολιτικού διαλόγου έχει κληθεί μόνο ΜΙΑ φορά.
 











Ήταν όμως πραγματικά «εξαφανισμένοι»; Απάντηση δίνει

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, για την παγκόσμια ημέρα κατά των στρατιωτικών εξοπλισμών

«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των στρατιωτικών εξοπλισμών μας θυμίζει όσα δεν έχουν γίνει για την ειρήνη στον κόσμο, όσο κυριαρχεί η λογική της στρατιωτικής ισχύος και των μηχανισμών της.
Στην Ελλάδα, οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά την κρίση και τις αποκαλύψεις για τις μίζες ενώ συνεχίζονται οι παραγγελίες από τους εταίρους μας οι οποίοι ταυτόχρονα πιέζουν για μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες. Είναι εξοργιστικό ότι η χώρα μας είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας στρατιωτικού εξοπλισμού στον κόσμο την περίοδο 2000-2011 (10δις δολ). Οι άμεσοι γείτονες είναι αναγκαίοι συνεργάτες και όχι υποψήφιοι εχθροί. Η ειρήνη χτίζεται μέσα από την αντιμετώπιση των κοινών μας προβλημάτων, ανάμεσά τους και η αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης, η οποία και δεν γνωρίζει σύνορα».
 

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Προκήρυξη εκλογών: «Επιχείρηση Σκούπα»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε στους πολίτες μια ειρηνική «επιχείρηση σκούπα» για τους υπεύθυνους της κρίσης και τις πολιτικές τους. Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανένα.
Είναι η ώρα να επικεντρωθεί επιτέλους η συζήτηση στις εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη μέρα. Απέναντι στα γνωστά διλήμματα και την κινδυνολογία, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε προτάσεις διεξόδου, καλούμε τους πολίτες να σκεφτούν καθαρά και να δώσουν μαζί μας τη μάχη για ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή.

Οπτικοποιημένη δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας  και υποψήφιας με σταυρό στην Β’ Αθήνας, στο:
http://www.ecogreens-gr.org/videos/11_04_12_prokiriksi_eklogon.MOV

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ


Ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις τους για διέξοδο από την κρίση, και τους επικεφαλής της εκστρατείας τους.
Απορρίπτουν κατηγορηματικά το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» οι Οικολόγοι Πράσινοι. Θεωρούν ότι το κύριο διακύβευμα των εκλογών είναι η ανάδειξη προτάσεων για εναλλακτική λύση, με Πράσινη Στροφή στην οικονομία και ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική όψη της κρίσης.
Με σύνθημα «Να επενδύσουμε επιτέλους στη διέξοδο από την κρίση» παρουσίασαν σήμερα τις προτάσεις τους σε συνέντευξη Τύπου στον «ΙΑΝΟ», ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους Δημήτρη Χριστόπουλο, πανεπιστημιακό/αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Ηλία Τσαουσάκη, πολιτικό επιστήμονα και το Νίκο Ξυδάκη, δημοσιογράφο.
Στην ίδια συνέντευξη έγινε και η παρουσίαση των δύο επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους.
  • Η Ιωάννα Κοντούλη, τοπογράφος μηχανικός, θα είναι επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας. Θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών χωρίς το προνόμιο του σταυρού, όπως ζήτησε και η ίδια. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθηνών και εκπροσώπησε τους Οικολόγους Πράσινους στο διακομματικό διάλογο για την Παιδεία. Είναι ενεργή σε κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως το «Πλοίο για τη Γάζα» και πρωτοβουλίες πολιτών για τοπικά θέματα στου Ζωγράφου, όπου κατοικεί.
  • Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, νομικός, θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εκπρόσωπος Τύπου μέχρι τα μέσα του 2011, ήταν από τους βασικούς εισηγητές για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων στα θέματα της κρίσης, της οικονομίας και της δημοκρατίας.

Ένα σκανδαλώδες ρουσφέτι του πολιτικού συστήματος στον εαυτό του


Σχολιάζοντας την κατάθεση προς ψήφιση της τροπολογίας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και τη συζήτησή της σήμερα στην Βουλή, ο συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίσαμε την τροπολογία ως ένα σκανδαλώδες ρουσφέτι του πολιτικού συστήματος στον εαυτό του και ως προσβολή προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πνίγονται στα χρέη. Οι βουλευτές των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από κομματικές σκοπιμότητες. Ή μήπως φοβούνται πως θα τους διαγράψουν επειδή αρνήθηκαν μια μορφή διαγραφής κομματικών χρεών»;

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και όχι χάρισμα των χρεών στα κόμματα


Τα κλιμάκια της Τρόικας που είναι στην χώρα μας προφανώς δεν θέλουν να ξέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση από το τέλος μετά τη Ρουμανία στα επιδόματα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη των 27.
Η κυβέρνηση, συντηρώντας τις κρατικές δαπάνες που εξυπηρετούν τις πελατειακές της ανάγκες, δεν διστάζει να λεηλατήσει ακόμη και τα επιδόματα κοινωνικής στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε την θέσπιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος με πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ειδικές κοινωνικές ανάγκες, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επιμένοντας πως η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα.
Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα, όμως που παραπαίει, δε διστάζει να κάνει ένα σκανδαλώδες ρουσφέτι στον εαυτό του, με το να μην παρακρατούνται ποσά από την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα για την εξόφληση οφειλών τους προς τις τράπεζες. Πρόκειται για μια θρασεία προσβολή προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πνίγονται στα χρέη και είδαν πρόσφατα ευνοϊκές ρυθμίσεις να μπλοκάρονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Καλούμε τους πολίτες να κάνουν το βήμα διεξόδου από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στις επόμενες εκλογές.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΙΛΕΛΕΡ συμμετοχή στον εορτασμό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Γιώργο Τσέκο Συντονιστή της ΕΓ, Τηλέμαχο Σπασίδη Οργανωτικό Υπεύθυνο Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Κούτσικο Συντονιστή της ΠΚ Λάρισας, Τάκη Κολώνια Συντονιστή της ΠΚ Μαγνησίας και μέλη του κόμματος παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το Κιλελέρ. Χαιρετισμό έκανε ο Γ. Τσέκος και συμβολική κατάθεση στεφάνου έκανε ο Κ. Κούτσικος, αντί στεφάνου οι ΟΠ θα δώσουν οικονομική ενίσχυση στο Σύλλογο αυτιστικών παιδιών Λάρισας.