Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απρόκλητη βία, ξυλοδαρμοί και προσαγωγές η απάντηση της κυβέρνησης για το Φαρμακονήσι!


Η Κυβέρνηση, σε μία πρωτοφανή επίδειξη αστυνομικής βίας και αυταρχισμού, προέβη στην προσαγωγή 47 φοιτητών μελών της Αριστερής Ενότητας, καθώς και ενός περιοίκου(!), για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μπροστά στο γραφείο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, με αφορμή το έγκλημα στο Φαρμακονήσι. Αστυνομικοί της ομάδας «Δ» εντελώς απρόκλητα αμέσως μετά την ανάρτηση του πανό των διαδηλωτών προέβησαν σε βίαιη προσαγωγή των συμμετεχόντων. Επίσης χτύπησαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδη, ενώ ο Δήμαρχος Κομοτηνής ο οποίος έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό προσπάθησε μάταια να αποτρέψει τον ξυλοδαρμό και τη βίαιη προσαγωγή των φοιτητών. Δυστυχώς ένας εκ των φοιτητών χτυπήθηκε άσχημα και προσήχθη στη ΓΑΔΑ, χωρίς να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.





Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε μία καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία, η οποία εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στο Φαρμακονήσι. Ήδη εχθές στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε το στίγμα των εξελίξεων, προσπαθώντας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της έρευνας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος στο Φαρμακονήσι και την απόδοση των ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, παράλληλα με την προστασία των θυμάτων. Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, Βαγγέλης Πισσίας δήλωσε: «Η πολιτική της κυβέρνησης καθιστά τους λιμενικούς ανθρωποφύλακες μιας "Ευρώπης Φρούριο",  οι οποίοι δεν ενεργούν μόνο αυτοβούλως, άλλα εκτελούν ταυτόχρονα άνωθεν και έξωθεν εντολές. Η απάντηση στην εγκληματική καταστολή τόσο των μεταναστών που θέλουν να φθάσουν στην ευρωπαϊκή γη, όσο και των συμπολιτών μας που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι μια άλλη διακυβέρνηση σε μία άλλη  ανοιχτή και αλληλέγγυα Ευρώπη».
Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις παρεμβάσεις στο ΦΠΑ


Σχολιάζοντας την χωρίς αντίκρισμα αισιοδοξία του κ Στουρνάρα, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

Ο Ζοζέ Μποβέ και η Σκα Κέλλερ επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές


Η Ευρώπη να αφήσει πίσω τον εθνικισμό και τον εγωισμό, δηλώνει ο Γάλλος αγροτοσυνδικαλιστής
Ο γνωστός Γάλλος Ζοζέ Μποβέ και η Γερμανίδα ακτιβίστρια Σκα Κέλλερ επιλέχθηκαν ως οι δύο συν-επικεφαλής των Πράσινων στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

H κοινωνική πρόνοια απουσιάζει, ενώ η φτωχοποίηση εντείνεται


Κι ενώ η φτωχοποίηση των πολιτών καλά κρατεί, βαφτίζεται το κρέας ψάρι, ότι η εκχώρηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων σε ιδιωτικά γραφεία δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση.  Έτσι, ελαφρά τη καρδία ανακοινώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες, πλην αυτών της παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Όλοι έχουν λόγο και ψήφο για τους επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων | Τελευταία εβδομάδα της online ψηφοφορίας


Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής των δυο συν-επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με άμεση συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, από 16 χρονών και πάνω, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Πρόκειται για μια διαδικασία πρωτοφανή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την οποία ακολούθησαν με τόλμη οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, επιλέγοντας τους δύο συν-επικεφαλής της καμπάνιας τους για τις ευρωεκλογές του Μαΐου με άμεση συμμετοχή όλων των μελών και φίλων.

Απάντηση των Οικολόγων Πράσινων στα περί «τριχοτόμησης»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μάθαμε αιφνιδιαστικά από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι ... έχουμε τριχοτομηθεί. Τα δημοσιεύματα ήταν τόσο πειστικά γραμμένα, ώστε «κινδυνεύσαμε» να τα πιστέψουμε κι εμείς οι ίδιοι.
Τελικά όμως:

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση Οικολόγων Πράσινων στην “πρόσκληση” των ‘58’


Ευχαριστούμε τους "58" για την πρόσκληση. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τους λόγους που σε όλη την Ευρώπη σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι αποτελούν χωριστά κόμματα. Ελπίζουμε αυτό να μην αποτελεί δείγμα και για το κατά πόσο είναι σε θέση να καταλάβουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να κάνουν κάτι για όλα εκείνα που ροκανίζουν τα θεμέλια της Ευρώπης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την πολιτική συγκυρία


Το οικονομικό και ευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο, οι κυβερνητικές πολιτικές, οι εξελίξεις, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά και το διακύβευμα των Οικολόγων Πράσινων εξετάζονται στην απόφαση για την πολιτική συγκυρία όπως αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα στο πρόσφατο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη (18-19 Ιανουαρίου).
Οικονομικό πλαίσιο
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι απουσιάζει από το δημόσιο διάλογο το ζήτημα του προσανατολισμού της πραγματικής οικονομίας και ελάχιστοι είναι αυτοί που έστω υποψιάζονται τη σύνδεση της οικονομικής με την οικολογική κρίση.
Γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί βελτίωση στην οικονομία πριν τις εκλογές του Μαΐου ενώ, μετά από τρία χρόνια με πολιτικές που γονάτισαν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες, ο υπουργός Οικονομίας παραδέχεται ότι το πρώτο Μνημόνιο ήταν λάθος. Παρόλα αυτά, θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, πρόσθετα βάρη και προφανώς νέο δάνειο.
Απουσιάζει κάθε οπτική για δίκαιη φορολόγηση του πλούτου, ιδίως των γκρίζων περιουσιών, αλλά και κάθε σχεδιασμός για αξιοποίηση της φορολογίας ως εργαλείου για ενθάρρυνση ή αποθάρρυνση δραστηριοτήτων, ανάλογα με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Είναι σαφές πως ο «Μηχανισμός Στήριξης» και η τρόικα χρειάζονται κατάργηση καθώς και γενικότερες αλλαγές πολιτικών.