Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Υποσχέσεις με ...ημερομηνία λήξης

Όσον αφορά στην αναβολή της ενιαίας παρακράτησης στα ποσά όλων των συντάξεων για «τεχνικούς λόγους» , η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, σχολίασε:
«Εκλογές παρατάσεις κατεργάζονται... κατά παράφραση της λαϊκής ρήσης. Τρεις μήνες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση αναβάλλει τις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων μέχρι την οριστική κατάργησή τους, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της.
Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο με υποσχέσεις με ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο»

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014


Κρήτη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα χημικά της Συρίας.
Τετάρτη, 26 Φεβ. 2014, 15:44  |  Ειδήσεις - Οι δράσεις μας
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν το ΤΕΕ/ΤΑΚ και οι Σύλλογοι Διπλ. Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης για την εκδήλωση με αντικείμενο το σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014


Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Μόνο οι μελέτες στοίχισαν 4,5 εκατ. ευρώ
Με το τελικό χτύπημα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και μέχρι την τελική διαμόρφωση του ΠΕΔΥ οι ασφαλισμένοι έρχονται αντιμέτωποι με τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, τα οποία ήδη έχουν το αδιαχώρητο λόγω της υπολειτουργίας τους από απολύσεις συμβασιούχων και κλείσιμο νευραλγικών για τις περιοχές τους νοσοκομείων.  Επιπλέον, η άρνηση ανανέωσης των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχων υγείας (γιατρούς, κλινικές και εργαστήρια) φέρνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους προ αδιεξόδου, χωρίς καμιά ιατρική περίθαλψη, την οποία έχουν πληρώσει ή εξακολουθούν να πληρώνουν.
Αν ο Υπ. Υγείας Άδ. Γεωργιάδης πραγματικά ενδιαφερόταν για τη Δημόσια Υγεία και όχι για τη διάλυσή της με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, θα φρόντιζε πρώτα να θέσει τα θεμέλια της πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΠΕΔΥ) και μετά να κλείσει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Ας υπενθυμίσουμε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Άδωνη  Γεωργιάδη βασίζεται, με κόστος 4,5 εκ ευρώ, στις πλάτες του ελληνικού λαού.  Τόσο κόστισαν οι μελέτες της γερμανικής Τask Force, τις οποίες και ακολουθεί δυστυχώς κατά γράμμα ο Υπουργός, αντί να επιλέξει τις προτάσεις που παράλληλα και με μηδενικό κόστος είχαν κατατεθεί από Έλληνες επιστήμονες, γνώστες της ελληνικής κατάστασης της δημόσιας Υγείας.  Τα 4,5 εκατ. θα μπορούσε να τα διαθέσει για την κάλυψη αληθινών αναγκών υπέρ όλων αυτών που δήθεν ευαγγελίζεται.



Ακόμα και ένας κούκος, θα φέρει την Άνοιξη! Η καταδίκη του χρυσαυγίτη οδηγού του ΟΑΣΘ δημιουργεί νομολογιακό προηγούμενο, η αυτοοργάνωση των πολιτών δημιουργεί την ελπίδα

Τετάρτη, 26 Φεβ. 2014
Τομή στη νομολογία αποτελεί η επιβολή  ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εις βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς, επειδή ο ίδιος υποχρέωσε δύο αφρικανικής καταγωγής επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού. Και τούτο διότι η ενσωμάτωση από τη χώρα μας της «αρχής της ίσης μεταχείρισης» (ν.3304/2005), είχε μείνει εν πολλοίς ανεφάρμοστη, ενώ η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι έως και ανύπαρκτη, παρά την αλματώδη αύξηση  των ρατσιστικών κρουσμάτων στην Ελλάδα.
Η νομολογιακή μεταστροφή που επιχειρείται με την εν τοις πράγμασι αναγνώριση και εφαρμογή της «αρχής της ίσης μεταχείρισης», υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν  αυτονόητη για σε  μία  Δημοκρατία, υπό τις παρούσες όμως θεωρείται κατάκτηση. Ο οδηγός του λεωφορείου, που δεν δίστασε να δηλώσει ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, παραθέτοντας και άλλα προσωπικά στοιχεία προς ενδυνάμωση του ισχυρισμού του (τατουάζ κοκ), αρνήθηκε την παροχή υπηρεσίας για λόγους φυλετικής καταγωγής παραβιάζονταςάμεσα την αρχή ίσης μεταχείρισης βάσει της οποίας, εκτός των άλλων, η πρόσβαση στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται (συναλλακτικά) στο κοινό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (άρθρο 4 παρ.1η του ν. 3304/2005), οφείλει να είναι απρόσκοπτη.
Για τους Οικολόγους Πράσινους η εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας στα ζητήματα της αντιμετώπισης του ρατσισμού με τα κοινοτικά και τα διεθνή πρότυπα, αλλά πολύ περισσότερο η εφαρμογή της είναι το ζητούμενο. Η ευθεία σχέση μεταξύ ατιμωρησίας και αύξησης των κρουσμάτων ρατσισμού είναι αποδεδειγμένη και οι ευθύνες που βαραίνουν την αστυνομία και  τη δικαστική εξουσία είναι τεράστιες. Όπως ευθύνες έχουν άλλωστε και οι υπηρεσίες που οφείλουν να διενεργούν αμερόληπτες και αντικειμενικές ΕΔΕ και βέλτιστα να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα όσων έχουν ολοκληρωθεί, για να υπάρχει διαφάνεια και δημοσιότητα προς όφελος του πολίτη. Στην εν λόγω περίπτωση, ο ΟΑΣΘ, ο οποίος δεν διεξήγαγε, ως όφειλε, μια αμερόληπτη έρευνα για το γεγονός, δεν κάλεσε ποτέ μάρτυρες για μία αυτοπρόσωπη ή  κατ' αντιπαράσταση με τον οδηγό κατάθεση και εξέταση του γεγονότος, οφείλει τώρα να εφαρμόσει χωρίς περαιτέρω κωλυσιεργίες, τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Προσωπικού, σεβόμενος το επιβατικό κοινό, αλλά και τη νομιμότητα. Δεδομένου ότι το εν λόγω κρούσμα στον ΟΑΣΘ δεν είναι το πρώτο, η ανάγκη για  μεγαλύτερο κοινωνικό έλεγχο σε ζητήματα λειτουργίας του Οργανισμού, καθώς και για την  επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας του, είναι επιτακτική.
Παράλληλα όμως η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών έχουν βαρύνουσα σημασία. Γιατί πέρα από τους δικαστικούς λειτουργούς που εφάρμοσαν, ως όφειλαν, το νόμο, οι ίδιοι οι πολίτες έπαιξαν τον καταλυτικό ρόλο. Ήταν μία αυτόπτης μάρτυρας, μέσα σε ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο, που αποφάσισε να βγάλει το περιστατικό από το σκοτάδι και ήταν μια ομάδα αντιφασιστών δικηγόρων από Θεσσαλονίκη, η NAFTHA, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου να φέρει εις πέρας την υπόθεση. Ήταν οι πολίτες.
Για τους Οικολόγους Πράσινους το μέλλον ανήκει στους πολίτες.
Αυτοί δείχνουν το δρόμο.
Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Συζητήσεις με πολλές αμφισβητήσεις
Σχολιάζοντας τις συναντήσεις του υπουργού  Εργασίας Γ. Βρούτση με την τρόικα και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:
«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση γνωστοποιεί ότι «κλειδί» στις διαπραγματεύσεις είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και η Τρόικα φαίνεται να αμφισβητεί το τελικό ύψος του για το 2013, τίθεται το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των 700 - 750 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει στα Ταμεία η άμεση μείωση των εισφορών.
Παράλληλα,  οι εκπρόσωποι των δανειστών δείχνουν πως επιθυμούν τη σύναψη ενός νέου μνημονίου το οποίο θα περιλαμβάνει νέα διαρθρωτικά μέτρα παρ' όλο που το ΥΠΟΙΚ αντιτίθεται, καθώς εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κενό «έκλεισε» από τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας.
Τελικά, βρισκόμαστε προς την έξοδο από το μνημόνιο ή στο δρόμο για το επόμενο;»

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συζητήσεις με την τρόικα.
Σχολιάζοντας την άφιξη της τρόικα, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:
«Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για αποχώρηση της τρόικα, την υποδέχεται εκ νέου και δεσμεύεται για νέα διαρθρωτικά μέτρα. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και οι παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αποτελούν τον πυρήνα της διαπραγμάτευσης.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση βασίζει την επικοινωνιακή της πολιτική στο υπό αμφισβήτηση  πρωτογενές πλεόνασμα κάνοντας σαφές ότι η εποχή των Μνημονίων δεν φαίνεται να φθάνει στο τέλος της.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις αλλαγές που χρωστάμε ως κοινωνία στον εαυτό μας και όχι την επιβολή μιας κοντόφθαλμης οικονομικής ορθοδοξίας, που έχει αφήσει παντού κοινωνικές και περιβαλλοντικές πληγές.»

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απώλεια του Σάκη Μπουλά


Έφυγε πρόωρα από την ζωή ο Σάκης Μπουλάς, μία πολύπλευρη προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτιστικής μας δημιουργίας. Πολυτάλαντος ηθοποιός, ιδιαίτερος ερμηνευτής με ασυμβίβαστο χαρακτήρα και ανεξάντλητη δημιουργικότητα. Σε μας θα μείνουν αξέχαστες οι ερμηνείες του, στους οικείους του όμως εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ!


«Η απάντηση στα ευρωπαϊκά αδιέξοδα και τον εθνικισμό, θα είναι πράσινη», δήλωσε στην πρώτη του παρουσία ως συνεπικεφαλής της ευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων, ο Γάλλος ακτιβιστής αγρότης Ζοζέ Μποβέ. «Τον Ιούνιο οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα κόμματα, που θα αλλάξουν την Ευρώπη. Κάθε αποχή, κάθε ψήφος στον εθνικισμό, τελικά διαιωνίζει την κυριαρχία των σημερινών πολιτικών, που κατέστρεψαν την Πορτογαλία, την Ελλάδα, και απειλούν ακόμα και την Γαλλία».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την ανεργία


Η ανεργία στη χώρα μας ξεπέρασε το 33%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, και συνοδευμένη από την εντατική μείωση των εισοδημάτων, την άδικη υπερφορολόγηση και την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μαζί με τους αγρότες οι Οικολόγοι Πράσινοι


Κρίσιμες οι ώρες για τους μικρούς αγρότες, που αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, για φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ.
Στην σημερινή κινητοποίηση στα μπλόκα της Λάρισας παραβρέθηκαν ο Νίκος Πουτσιάκας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον συνδυασμό «Οικολογική Θεσσαλία-Ανοιχτή αλληλέγγυα παρέμβαση»,



Ακόμη ονειρεύονται την εκτροπή του Αχελώου!


Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν να κηρυχθούν τα ήδη κατασκευασμένα έργα «μνημείο πολιτικού ανορθολογισμού»

Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι στην υπ' αριθμ. 26/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι «τα έργα εκτροπής του Αχελώου είναι αντίθετα στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξηςτη στιγμή που από αυτά επέρχεται εκτεταμένη περιβαλλοντική βλάβη σε περιοχή που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000», και ως εκ τούτου δεν πρέπει να συνεχιστούν, αλλά η κυβέρνηση δεν λέει να το βάλει κάτω. Ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου, αλλά με μικρότερο μέγεθος εκτροπής 250 εκατ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως και όχι 600 όπως σχεδιαζόταν τόσα χρόνια.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους ακριβώς επειδή απέτυχε η αγροτική πολιτική.


Η αγροτιά  και η κτηνοτροφία δεν είναι βιοτεχνία ... σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 
Μια παραγωγική τάξη, η αγροτική, έχει καταρρεύσει και αγωνίζεται για άλλη μια φορά για την επιβίωσή της, ακριβώς επειδή απέτυχε η αγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απέτυχε, διότι δε μπόρεσε να :
 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αποτρεπτικοί οι σεισμοί στην Κεφαλλονιά για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο


Με αφορμή τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλλονιά, το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο θεωρεί τη σεισμικότητα της περιοχής ως αποτρεπτικό παράγοντα για την προσπάθεια «αξιοποίησης» των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
Επιπλέον, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στους πληγέντες κατοίκους, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ζημιές και τραυματισμούς, και δεσμεύονται να προβάλουν και να υποστηρίξουν κάθε απαραίτητη ενίσχυση για τις ανάγκες διαβίωσης, επιδιόρθωσης των ζημιών και αποκατάστασης της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής στο νησί.