Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ



Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:45 στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας,Βελή 4,θα δοθεί συνέντευξη τύπου με θέμα:

                                        
                          Ευρωεκλογές-Μανιφέστο.
                          Άλλαξε την Ευρώπη,
                          Ψήφισε Πράσινους

Στη συνέντευξη τύπου θα είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πισσίας Ευάγγελος και Γιαννίρης Ηλίας.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ.ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας διοργανώνουν ανοιχτό τραπέζι διαλόγου με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Γιαννίρη Ηλία τέως επίκουρο καθηγητή πολυτεχνείου Κρήτης και Πισσία Ευάγγελο καθηγητή Τ.Ε.Ι. Αθήνας,Υπεύθυνο Εργαστηρίου Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, τη Δευτέρα 31/03/2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Μετροπόλ με θέμα :Εναλλακτικές προσεγγίσεις διαχείρισης υδάτινων πόρων. Τα κοινά αγαθά και η κρίση.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ


Η παγκόσμια μέρα Νερού υπάρχει και φέτος για να υπενθυμίσει σε ένα κράτος που σκοπεύει να παραχωρήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα τη διαχείριση πολύτιμων φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται για υδρευτικούς σκοπούς, με ότι συνεπάγεται αυτό για την αειφορική χρήση τους ότι το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να στοχεύει στη μεγιστοποίηση των κερδών. Εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας πιστεύουμε ότι η σημερινή κρίση του νερού αφορά την ποσότητά, την ποιότητά και και την δυνατότητα να μπορούν όλοι όσοι το χρειάζονται να έχουν πρόσβαση σ' αυτό.

ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Όχι στον καιάδα για άλλη μια φορά η κτηνοτροφία
Oι τοπικοί βουλευτές πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για την κτηνοτροφία.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας δηλώνουν την αντίθεσή τους στο έγκλημα που πάει να διαπράξει η Κυβέρνηση, προτείνοντας προς ψήφιση την αύξηση της ζωής του φρέσκου γάλατος, από τις πέντε στις έντεκα ημέρες. Η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ελληνικής γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτροφίας κατά την πρώτη φάση ,σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων απ' όλη τη χώρα, και σε δεύτερη φάση θα πλήξει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας και κατ' επέκταση το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας. Αν θέλουμε ανάπτυξη ,για το καλό της Ελλάδας, πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


21 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


  Εγώ όταν γεννήθηκα ήμουν μαύρος,
όταν μεγάλωσα ήμουν μαύρος,
όταν κάθομαι στον ήλιο είμαι μαύρος,
όταν κρυώνω είμαι μαύρος,
όταν τρομάζω είμαι μαύρος,
όταν πεθάνω είμαι μαύρος
Εσύ όταν γεννήθηκες ήσουν ροζ,
όταν μεγάλωσες ήσουν άσπρος,
όταν κάθεσαι στον ήλιο είσαι κόκκινος,
όταν κρυώνεις είσαι μπλε,
όταν τρομάζεις είσαι κίτρινος,
όταν αρρωσταίνεις είσαι πράσινος,
όταν πεθάνεις είσαι γκρι
Και έχεις το θράσος να λες εμέναΈγχρωμο;

Το Αιγαίο θρηνεί και πάλι τους νεκρούς του - Ποιος όμως νοιάζεται πραγματικά;


Με το ναυάγιο της Τρίτης προστίθενται άλλοι 7 νεκροί πρόσφυγες (μεταξύ των οποίων 2 παιδιά)  και 2 αγνοούμενοι στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και άλλοι 4 νεκροί στο Bodrum. Οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες μας έχουν οδηγήσει να απωλέσουμε την έννοια της κλίμακας και απλά να αθροίζουμε νούμερα ανά εξάμηνο, χρόνο και άλλες χρονικές περιόδους, κρύβοντας πίσω από αριθμούς, ανθρώπινες τραγωδίες και πολιτικές ευθύνες.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανοιχτό Πράσινο Ψηφοδέλτιο από τους Οικολόγους Πράσινους



Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Μαρτίου 2014, αποφασίστηκε ότι συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Kόμματος, με βάση την κοινή διακήρυξη των Πρασίνων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε ότι το ψηφοδέλτιό μας  θα λειτουργεί ως Ανοιχτό Πράσινο ψηφοδέλτιο. Συγκεκριμένα, η λίστα των 42 υποψηφίων θα αποτελείται από τους δέκα ήδη εκλεγμένους από εσωτερικό δημοψήφισμα του κόμματος, όπως αυτή έχει τελικά διαμορφωθεί, έναν ή δύο που θα υποδείξει η κάθε περιφερειακή οργάνωση και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από την κοινωνία των πολιτών.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μπερκίν, Γρηγορόπουλος, Καλτεζάς: Όταν η αστυνομική βία σκοτώνει την αθωότητα


Ο δεκαπεντάχρονος Μπερκίν Ελβάν είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Το παιδί που είχε τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας χτυπήματος που υπέστη από κάνιστρο δακρυγόνου αστυνομικών την ώρα που πήγαινε να πάρει ψωμί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, έπεσε σε κώμα για εννέα μήνες και τελικά εξέπνευσε την περασμένη Τρίτη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:
«Υποκρισία χωρίς όρια οι δηλώσεις της κυβέρνησης διά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οι όποιες συζητήσεις της τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση αφορούν στο πότε θα τεθούν σε ισχύ και όχι αν θα υπάρξουν νέα μέτρα καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών γιγαντώνονται. Μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή διευκόλυνση εν όψει των εκλογών»

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αντιμέτωπη με εικόνες προσβλητικές για την ανθρώπινη υπόσταση έρχεται η ελληνική κοινωνία, καθώς το σύστημα υγείας είναι αφημένο στην τύχη του και στις πολιτικές των μνημονιακών περικοπών.


Η εικόνα του Αναρρωτηρίου Κορυδαλλού όπου σε ένα χώρο για 60 άτομα στοιβάζονται 220 και παραβιάζονται και οι πιο στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους προκαλεί σοκ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε πρόσφατα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ σχετικά με την απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης και το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά την άμεση βελτίωση των συνθηκών κράτησης του Αναρρωτηρίου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Η καταδίκη του φυλακισμένου με 2 χρόνια στέρηση εξόδου επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες αποτελεί φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας πάνω σε ανθρώπους που νοσούν επειδή μόνο και μόνο αντέδρασαν στις συνθήκες κράτησής τους.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κρίσιμα ζητήματα στη σκιά αφήνει η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ»

Σε διαβούλευση μόλις 4 ημερών έβαλε η κυβέρνηση το Σ/Ν για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» κάτω από την πίεση της τρόικας, χωρίς μάλιστα να έχει προσπαθήσει να πείσει γύρω από τυχόν οφέλη της κίνησης αυτής στην ανταγωνιστικότητα της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν μπορεί να αφήνει κρίσιμα ζητήματα στη σκιά.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

The Awakeners: Κάντε τα σκουπίδια πόρους!


 

 




Έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι οι επιλογές σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι για το κατά πόσο διαλέγετε κάτι, το οποίο έχει παραχθεί με βιώσιμο τρόπο, χωρίς να έχει επιβλαβείς συνέπειες για τους ανθρώπους ή τα ζώα ενώ παράλληλα εξοικονομείτε χρήματα και προστατεύετε τον πλανήτη από περιβαλλοντικούς εφιάλτες;

Οι δραστηριότητες του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων ΝίκουΧρυσόγελου.


του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Από την αρχή Μαρτίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος έκανε μερικές αξιόλογες παρεμβάσεις, τις οποίες και παρουσιάζουμε συνοπτικά:

Ο λογαριασμός στους ...σεισμόπληκτους!


Σχολιάζοντας την πρόταση να πληρωθούν τα έξοδα διαμονής των αξιωματούχων που πήγαν στην Κεφαλλονιά για να προσφέρουν βοήθεια στους σεισμόπληκτους κατοίκους, από τη δημοτική αρχή, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

8 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ





Για τις γυναίκες θύματα της βίας
Για τις γυναίκες θύματα της οικονομικής κρίσης
Για της γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίζονται
Η οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας ως προϊόν της οικονομικής, περιβαλλοντικής, και κοινωνικής  κρίσης  βρίσκει τις γυναίκες σήμερα αντιμέτωπες περισσότερο από ποτέ με τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.

Επαναχρησιμοποίηση  κτιρίων και όχι σπατάλη των  ελεύθερων χώρων της  Λάρισας


Ως  Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας γίναμε αποδέκτες αλλεπάλληλων  καταγγελιών και διαμαρτυριών από κατοίκους της ενορίας Αγ. Νικολάου για δεύτερη φορά, ενημερωθήκαμε και από δημοσιεύματα σχετικά με την ανέγερση κτιρίου για τη δημιουργία του Κέντρου Πρόνοιας  και Διακονίας Απόρων από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης πάνω από το  ναό του Αγ. Αθανασίου, εκκλησάκι που  χρονολογείται πάνω από 200 χρόνια επί της οδού Ροίδου.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Διαπραγματεύσεις» με το βλέμμα στο Eurogroup


Σχολιάζοντας την πιθανότητα να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,  η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.


Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την προστασία των θυμάτων της ρατσιστικής βίας.


Ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από τη Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, απέστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στους Υπουργούς  Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα την κατάθεση τροπολογίας βάσει της οποίας θα δίδεται άδεια διαμονής στα θύματα ρατσιστικής βίας, βασανιστηρίων, εμπορίας ανθρώπων µε σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση και στα θύματα διακρίσεων για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, η οποία θα ανανεώνεται προς διευκόλυνση της διενεργούμενης έρευνας ή της ποινικής διαδικασίας